Rotterdam: il 6 maggio cerimonia per intitolare piazza a Pim Fortuyn

2 mag – Sarà intitolata a Pim Fortuyn la piazza di Hilversum dove il politico fu ucciso nel 2002. Pim Fortuyn a Rotterdam sarà ricordato anche con un sito speciale del Comune e un convegno. Il sindaco Ahmed Aboutaleb scoprirà una targa alla presenza dei parenti del politico assassinato.

Il 6 maggio 2002, a nove giorni dalle elezioni politiche, Pim Fortuyn fu assassinato da Volkert van der Graaf, attivista d’estrema sinistra, militante della causa animalista, all’uscita di una stazione radiofonica alla quale aveva appena concesso una intervista per la campagna elettorale.

Tien jaar na de dood van politicus Pim Fortuyn komt zijn moordenaar in aanmerking voor proefverlof. Vanaf 6 november kan Volkert van der Graaf daartoe een verzoek indienen. Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren, valt te bezien. In 2014 staat hij wel echter degelijk op straat.

Fortuyn werd door Volkert van der Graaf op 6 mei 2002, op het Mediapark in Hilversum, van dichtbij in het hoofd geschoten en overleed ter plaatse. Door de moord op Fortuyn, die aan zijn politiek opmars bezig was, werd Van der Graaf een van de meest gehate moordenaars in ons land. De maatschappelijke onrust die zijn verlof kan veroorzaken, kan daarom reden zijn zo’n verzoek te weigeren.

Van der Graaf ontwikkelde zich in de gevangenis tot ‘huisjurist’ en staat vooral moordenaars en verkrachters bij. Hij gaf echter nooit interviews en liet zich nooit uit over de moord op Fortuyn. Hij kent zijn rechten evenwel als geen ander. Zijn vrijlating staat  gepland op 6 mei 2014. Exact 12 jaar na Fortuyns dood. Dan zit tweederde van zijn straf erop.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3249457/2012/05/02/Moordenaar-Pim-Fortuyn-dit-jaar-mogelijk-op-proefverlof.dhtml

SOSTIENI IMOLAOGGI
il sito di informazione libera diretto da Armando Manocchia

IBAN: IT59R0538721000000003468037 BIC BPMOIT22XXX
Postepay 5333 1711 3273 2534
Codice Fiscale: MNCRND56A30F717K